Historie obložených chlebíčků

České obložené chlebíčky Praha jsou téměř světovým unikátem. Na počátku 20. století se stal jejich vynálezcem Jan Paukert, majitel lahůdkářství, který byl nucen vymyslet pohoštění mezi jednohubkou a obloženým chlebem.

Podoby obložených chlebíčků

Dnes obložené chlebíčky známe v podobě čerstvé veky nakrájené šikmo na krajíčky (koktejlové chlebíčky využívají i jiné druhy pečiva). Na veku se přidá typ míchaného salátu, pomazánka či máslo a další dobroty k obložení. Mezi ty nejoblíbenější patří obložené chlebíčky se základem z bramborového salátu se šunkou a vejcem. Dalším oblíbeným typem je tzv. jarní obložený chlebíček, který si zakládá na typické majonézové omáčce, kterou je obložený chlebíček přelitý.

Velký výběr obložených chlebíčků

Původně existovalo téměř sto druhů předepsaných obložených chlebíčků, ale v současnosti s přílivem nových, exotičtějších a různorodějších surovin je stovka jistě dávno překonána. Tradiční obložené chlebíčky se jedí za studena a jejich využití je od slavnostního pokrmu až po jednoduchou svačinu. Zkrátka hodí se naprosto kdykoliv, ať už jako pohoštění pro hosty nebo jako poděkování do práce.

Máte na obložené chlebíčky chuť?

Vždy čerstvé a chuťově vyvážené obložené chlebíčky naleznete na webových stránkách www.chlebickypraha.cz a nebo www.lumi-dobroty.cz. Na těchto stránkách obložené chlebíčky a další sladké i slané občerstvení a pohoštění snadno objednáte a my vám je doručíme na datum a čas, který si vyberete.

 

 

Rozvoz po Praze, ale i mimo Prahu!